Sunday, July 17, 2011

Rudolf Steiner - LUCIFER


Meditaţie

Întrebare: Te străduieşti spre cunoaşterea de sine? Va fi mâine aşa numita ta sine mai importantă pentru univers decât a fost astăzi, când ai cunoscut-o? 

Primul răspuns: Nu, dacă tu mâine vei fi la fel ca astăzi, iar cunoaşterea ta de mâine va repeta numai existenţa ta de astăzi.
Al doilea răspuns: Da, dacă tu mâine vei fi altul decât astăzi, iar noua ta existenţă de mâine va fi urmare a cunoaşterii tale de astăzi.

2 comments:

scorpiutza said...

Ne schimbam clipa de clipa.
Clipa de clipa, suntem aceiasi, si totusi altii. Cunosterea de sine va fi mereu la fel de importanta. Poate, uneori, vom cobori mai adanc cu introspectia in labirintul fiintei,si atunci vom sta in fata Sinelui ca in fata judecatorului suprem.poate, uneori, cotidianul ne va ineca in valtoarea lui,si ne vom inchide sinele in inchisoarea sufletului,pentru o vreme.

Iasi said...

Buna ziua
Va scriu in legatura cu un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Anunturi Iasi
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
O vara placuta va doresc.