Sunday, October 16, 2011

In urma cu 137 de ani, Eminescu ...


...vedea mai bine decat vad multi astazi [drept este ca manca morvovi si nu avea dioptrii ca cei din guvern sau parlament]; cu siguranta multi romani nu au citit poezia (nu fac referire in scoala; acea varsta este pt. indobitocire, si e normal sa "prinda" pe elev ceea ce vrea sistemul), altfel tara nu ar geme de "patura conducatoare", care sa nu credeti ca face acest lucru de durere :))....nu, geme de placere. Placerea le este oferita de CNP'urile platitoare de taxe si incolonate la sistemul de sanatate, la politia rutiera, la cimitire, oriunde e vorba de a da bani. Culmea este ca parte din "clasa intelectuala" (adjectivul intelectual nu defineste obligatoriu o persoana inteligenta) chiar se vad "indispensabili" si strict necesari....ei nu concep sistemul fara importanta lor prezenta. 
De ce mergem acum in jungla amazoniana la shamani si ne tratam de cancer, in timp ce stiutorii ne fac chimioterapie, unde scapa 1%? Mai e si intoarcerea la natura , pentru care unii au timp in aceasta viata, altii nu mai au viata pentru ca "nu au timp":))
Sistemul care functioneaza pe pielea si blana omului simplu isi vede deja capatul drumului. Ca orice oranduire, nu vrea sa scape fraiele si mai face ultime manevre de ademenire sau intimidare; ambele sunt sortite esecului, pentru ca generatia ce vine nu mai poate fi inchingata in dogme.

Faceti lectura, prinde bine; vedem ca adevaratele mesaje au trecut pe langa noi, si uite cum am trecut prin scoala fara sa invatam ce era intr'adevar de invatat. Si problema cu ochelarii...nici o persoana cu ochelari, indiferent ca sunt de "distanta" sau "aproape", nu este pentru un post de conducere, poate fi vorba chiar numai de un atelaj. Insa daca tu asezi asemenea persoane in fruntea tarii....nu ai de ce te mira. Pe vremuri, conducatorii de state aveau astrologi; astazi sunt diverse povesti pline de mister si sf'uri pe seama lor, insa munca facuta de ei isi merita painea. Acestia dadeau sfaturi privind o persoana, daca avea capacitatea de a ocupa o functie sau nu, si nu erau vorbe in vant, era un studiu. Daca cineva doreste lamuriri la cele spuse in privinta ochelarilor, poate cere.
Mihai Eminescu

No comments: