Sunday, October 30, 2011

Traiesti viata ta?...oare?

 
Minutul 1'20sec; OM? ori sclav in sistem?

Romanii sunt recunoscuti in primul rand prin limba vorbita (mai bine sau nu), prin ospitalitate, umor, apoi mai pot face munca platita prost. Pot fi influentati  usor; efectul de turma e accentuat. Traditional. S'a constatat asta in ultimii 20 de ani, nu e nici un atac aici.
Pe aceste simple informatii se bazeaza si sistemul: din cand in cand mai mareste o taxa (usor, repetat, consecvent, in fiecare an - daca intr'un an nu se umfla o taxa, romanul se crede tipul preferat al guvernului, aducandu'i osanale), mai da mana libera unora din guvern sa scarmene o anume patura sociala ce are inca ceva de mancare, si altora care fac o afacere pe bani europeni (cica nu's de la noi, de la alti europeni[?]), dar foarte important e "painea si circul"; nu trebuie sa lipseasca. Mai sunt mesajele subliminale, dar se poate spune ca nu mai sunt necesare, deja turma este bine prinsa intre dulai.
Omul de rand - pedestrul - le suporta, bea o bere-doua, injura guvernul si pe cei pe care i'a votat, apoi merge acasa unde isi ologeste jumatatea, copiii, si daca mai e timp, asculta cuminte ceva "stiri" in care se anunta natiunea cum un tip s'a urcat cu masina in pom, un altul altul l'a furat pe basescu, la final anuntandu'se ca trupe inarmate si superantrenate pe banii pedestrasului, au dispersat "elemente ce perturbau ordinea publica". Elementele nu mai voia taxe - dar asta nu are importanta. Urmeaza femele despuiate rau, adica bine. Multumit de cele vazute si auzite, constata ca se poate odihni in  liniste pe un picior de plai dupa o zi plina in evenimente interesante in spatiul etnotv, protv, antenatv, otv, kktv. Fara hartie igienica. E mandru: asa ceva numai in tara "de 2000 de ani" a lui boero Bista se putea petrece.
Cu mici diferente cauzate de pasii avansarii tehnologice, filmul este acelasi de sute de ani. Se schimba doar pedestri (s'au aruncat ceva cai putere prin europa, si cum romanii sunt stangatori din fire, i'au adus acasa, dand statului [?] o taxa in galbeni) cei pe post de "kapo" (cei care omoara pe oricine pentru o pretioasa felie de paine, mare nevoie de ei in orice sistem) cine isi aminteste de lagarele 2RM, apoi se mai schimba amendamente la amendamente la amendamentele legilor; iar geografia se mai schimba si ea.
Acesti oameni nu inteleg, si 99% din ei nici nu doresc sa afle - de ce traiesc; daca ar afla, se poate ca tampenia pe care o cred astazi [m'am nascut (multi chiar cred asta), am invatat ceva la scoala, trebuie sa aplic acel ceva in viata de mai tarziu - programarea sistemului - , trebuie sa ma casatoresc, sa procreez, sa fiu cuminte in sistem, altfel voi merge la corectie si nu vreau ca e rau acolo, sa muncesc pana la 65 de ani ca sa iau pensie, din pensie sa'mi cumpar cele de trebuinta pentru inmormantare, si apoi va trebui sa mor, cu toate ca eu nu vreau asta, pentru ca raman o gramada de bunuri la care nu vreau sa renunt si altele pentru care am alocat timp, bani, SANATATE....trebuie sa ai neuronii murati tare sa ramai la aceasta imagine trista a vietii, trista de trista], sa fie pentru ei mai buna decat vestea pe care ar afla'o maine, si care i'ar indemna la o mai mare responsabilitate in viata. Deci e mai bine sa nu afle, pentru ca nu vor o mai mare responsabilitate....e bine asa....fara. Mananca televizor zilnic - cica aia se numeste "ascult stirile...sunt informat" [ e adevarat ce spune, numai ca nu stie cu ce e "informat" si la ce nivel este facut acest fapt..."dormi in liniste, noi veghem la siguranta ta":)) ], si daca mai ramane ceva dupa taxa auto, rovigneta, itp, impozit pe casa, masina, gaze, energie, tv, dobanzi, mancare si haine, se duce in  alt loc pt 10 zile pe an. Vine inapoi frant - din concediu.
Adevarat ca si altii traiesc in acest mod; asta nu e un motiv sa traim viata lor. Viata cuprinde si parte din aceste aspecte; insa, daca vezi ca se repeta filmul dinaintea lui 1437, 1514, 1848, 1949, te intrebi daca ai vrea sa joci in acest film, in ce rol, si cate puncte ti'ai da la final.
Ceea ce traiesc astazi oamenii, nu e viata lor; scenariu il scriu persoane ce stiu sa jongleze cu psihicul uman, sa'l influenteze in sensul dorit, iar omul traieste o viata trasata de altii; culmea este ca el chiar crede ca el si'a facut'o-gandit'o. Cu o astfel de credinta, nu poate exista intentia de a vrea sa schimbe ceva.

2 comments:

eu0800 said...

Esti de al meu omule, dar prin ce fumezi tu acolo mai baga si niste cannabis ca poate apuci si tu sati "traiesti" viata ta.

atlanthman said...

iti multumesc ca ai trecut pe aici si deasemenea, pentru sfat.
http://www.movshare.net/492889/video/ipnxjxhyk4dkk
http://vimeo.com/20843386