Sunday, March 17, 2013

The rescue package designed to destroy the Cyprus economy



nu Cyprus este in faliment, ci sistemul bancar cipriot [un grup de oameni - fara a fi obligatoriu ciprioti - care au o afacere]. Islanda a lasat putregaiul [sistemul bancar] sa'si vada de caderea ordonat-dezordonata, si a facut protectie sociala cu banii de la UE in stoparea inflatiei, lucru care nu a permis in nici un mod controlul UE in administrarea acelui imprumut. Altfel, acesta ar fi venit cu masuri de "redresare" a presupusului bolnav - statul-tara respectiva: ridicarea taxelor pt  a'si asigura pe viitor operatii similare si cunoastem ca cetateni europeni ce inseamna aceasta, chiar presedintele recunoscand pierderea suveranitatii tarii odata cu intrarea in cloaca UE. Sistemul bancar este unul gresit prin insasi legiferarea existentei lui [camata si crearea banilor prin tastare]. Sistemul bancar este o elita-gasca-clica - de fiecare data la 4ace pe banii contribuabililor, si nu reprezinta statul, asa cum se doreste sa ni se imprime in perceptii. Este inceput sfarsitului acestui colos bolnav, alimentat de fiecare dintre noi [credem ca asa este normal, pt ca este "legal"...legea fiind facuta de cei prezentati mai sus] - mai multe: http://antiiluzii.blogspot.com/search?q=sistemul+bancar, ajuta la intelegerea corecta a procesului de fabricare a banilor, si nu fac referire aici la cei fizici. A "frunzari" alte stiri de pe internet in speranta ca perceptiile vechi isi vor gasi suport si "legitate" este o capcana a mintii, care nu accepta schimbari a credintelor cu care am trait decenii, la baza fiind obedienta dusa pana la automutilare [e bine asa maica, fereasca Dzeu de mai rau].

Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania au avut un sistem bancar ok pana la intrarea in "marea familie europeana". La fel se va intampla cu majoritatea membrilor UE- se poate sa fie si din cei care vor renunta la servicii post-mortem, preferand atitudinea Islandei, in cazul in care guvernul acelei tari este in favoarea cetatenilor....  


http://gandeste.org/politica/de-ce-nu-a-fost-mediatizata-recenta-revolutie-pasnica-a-islandezilor/25939

Scoteti'va banii din banci, cat mai e posibil [nu toata lumea va putea face acest lucru, pt ca fizic, acesti bani "plimbati", nu exista]. Ce este inafara si in interiorul parantezei - ambele valabile pt tot omul, oriunde s'ar afla.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/sistemul-bancar-raporteaza-cele-mai-mari-pierderi-din-istorie-de-la-un-profit-de-4-4-miliarde-lei-in-2008-bancile-au-ajuns-la-o-pierdere-totala-de-2-1-miliarde-de-lei-10556339

http://www.antena3.ro/externe/spania-peste-5-000-de-politisti-au-protestat-in-centrul-madridului-impotriva-austeritatii-192510.html

http://www.antena3.ro/externe/proteste-de-amploare-in-spania-mii-de-oameni-au-reclamat-europa-pietelor-207168.html

http://www.antena3.ro/economic/biz-news/noul-imperiu-al-germaniei-se-ridica-mai-puternic-si-mai-mare-ca-niciodata-se-aprinde-scanteia-razboiului-206684.html

http://gandeste.org/general/presedintele-islandei-olafur-ragnar-grimsson-lasati-bancile-sa-crape/26538

chiar daca au salvat bancile cu acesti bani, faceti un exercitiu de imaginatie, cu tema: "marti dimineata, clientii bancilor cipriote isi retrag depunerile-depozitele"...60 de miliarde de euro ce trebuie scosi din nimic de catre niste banci falite. Se poate merkel sa dea drumul la tiparnita si sa'i alimenteze pe usa din spate, insa sunt sceptic. Ganditi logic ca cei 10 miliarde imprumut nu sunt reali, ci doar tastati, in timp ce din depozitele cetatenilor, bani's plecati. In mai multe articole se face trimitere catre situatia financiara actuala ce ar fi rezultanta "expunerii" la Grecia [stai mult cu fata la Grecia, ..."se ia"...prin privire], care'i pe "butuci" astazi, iar in alt articol, ca generatorul situatiei ar fi mama Rusie; drept care cer un control "la piele", ...."Potrivit Der Spiegel, „ruşii nu iubesc Cipru doar pentru clima sa. Acolo, cutiile poştale sunt încă anonime, băncile tac şi impozitele sunt mici”. Iar cetăţenia cipriotă se acordă foarte uşor." Cele de mai sus sunt un argument pt disparitia "secretului bancar", "cutia anonima" instituind controlul facebook si aici. Aceasta mica tara cu 800 mii de locuitori si clima arida, fara mari posibilitati, a atras capital strain si forta de munca in domeniul turistic tocmai prin larghetea financiara; faptul ca noi stam ca vacile'n tarc, cu veriga in nas, mulsi de 3 ori pe zi si'nca odata la amiaza, ar trebui sa fim desteptati de aceasta imaginea de pana ieri a Ciprului, si nu sa'i oferim mandri un loc in tarcul nostru. Finalul filmului nu are happy-end: Cipru nu va mai fi ce'a fost, dar asta nu intereseaza pe nimeni, atat timp cat bancherii isi iau banii. Urmariti filmele din link'uri; orice om inteligent care le vizioneaza, nu mai are de facut comentarii.



Singurele banci deschise au fost cele de tip cooperatist, care si-au tras insa brusc obloanele, cand oamenii au dat buzna la ghisee. Disperat, un client din Limassol si-a parcat chiar buldozerul in fata institutiei de credit,  Kyperounta Co-operative Bank, amenintand ca va darama cladirea.
Panica a explodat in momentul in care s-a anuntat ca ajutorul acordat de UE si FMI, in valoare de maxim 10 miliarde de euro, va fi conditionat de un impozit exceptional aplicat depozitelor bancare –  6,75% pentru economiile de pana la 100.000 de euro si de 9,9% pentru sume care depasesc aceasta valoare. Totodata, impozitarea dobanzilor se va face cu retinere la sursa.

„Oamenii pot sa-si retraga banii, dar nu si suma datorata de acum inainte statului, pentru ca setarea a fost deja facuta”,[:))...orice "dus", are si "intors", dar oamenii inca nu pricep aceasta] a spus o sursa bancara citata de agentiile straine.
Se estimeaza ca aceasta taxare va aduce statului cipriot aproximativ 5,8 miliarde de euro. Presedintele tarii, Nicos Anastasiades, a incercat sa explice populatiei ca aceasta masura, desi "una dureroasa", va ajuta Ciprul sa evite un faliment dezordonat. El este asteptat sa tina un discurs duminica.
Acordul mai prevede si cresterea impozitului pentru companii, de la 10%, la 12,5%
Cipru este a cincea tara din UE, dupa Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania, care primeste ajutor financiar pentru a depasi efectele crizei din regiune. Dificultatile ei au inceput dupa colapsul economiei grecesti, in conditiile in care bancile cipriote aveau o expunere importanta in cadrul ei."


completare dupa ultimele evenimente:
http://www.agenda.ro/taxa-pe-depozite-bancare-respinsa-din-cipru-vine-un-tsunami-financiar/281016

No comments: