Saturday, December 4, 2010

Nave extraterestre la orizont, gauri negre si soarele ce vrea sa apuna :)




Dl. Sonca afirma ca acea gaura neagra nu e pericol - nici ca vreau sa'l contrazic - pt e foarte departe de noi. Dl. Sonca raporteaza evenimentele la  tiparele stiintei din scoli, pe care le'am ingurgitat cu totii, in care timpul e ceva ce vine din viitor, trece si se scurge "la vale", iar spatiul, ceva pe care'l parcurgi ajutat de "timpul ce se duce la vale"...ma indoi ca ET au aceeasi parere. Poate ni se va explica cum ajung din zone pe care telescoapele nici ca ajung, aceste nave extraterestre la noi? Au viteze ce depasesc viteza luminii, ni se spune; decat sa muncesti mii de ani sa faci asha ceva, mai bine incearca sa "curbezi spatiul", pentru ca nu faci investitie decat in calcule, si ceva grafit.

-pentru omul "captiv" in corpul fizic, timpul si spatiul exista, altfel viata, cum o experimentam acum, nu ar fi posibila;
-pentru privitorul in suprasensibil timpul si spatiul sunt relative, constienta clarvazatoare "se poate deplasa" la alegere in timp si spatiu;
-pentru Dumnezeu timpul si spatiul nu exista: Eu sunt alfa si omega, inceputul si sfarsitul ...



cercetatorul din Bucuresti e in corp fizic, ET pot fi in suprasensibil, pana la proba contrarie, Dumnezeu stim unde e. In scoli nu ni s'a spus nimic insa nici de ET, nici de Dumnezeu - unde sa'i cautam, sa le vedem cel putin o "poza". A se intelege ca acea gaura neagra nu se supune unui regim fortat de niste legi institute de cercetatori pe Pamant, iar Universul are Legi inca nerevelate, dupa cum se si arata in unul din articolele de mai jos. Sa mai si spunem ca....aceasta informatie, ca sa ajunga la noi (cu viteza luminii, evident) i'au trebuit 50.000.000 ani lumina? deci informatia este veche cu acest numar de ani? si daca i'a "trecut prin cap" gaurii negre sa se deplaseze fara a respecta legile fizicii mecanice de pe Pamant, ea este poate vis-a-vis? E doar o intrebare; daca am sa am informatii care sa confirme/infirme aceasta ipoteza, am sa fac o alta postare.


Pace si Lumina

http://www.libertatea.ro/stire/cea-mai-tanara-gaura-neagra-descoperita-in-apropierea-terrei-311192.html
Agenţia Spaţială Americană, NASA, a făcut lumină în urma anunţului care a ţinut o lume întreagă cu sufletul la gură: „descoperirea unui obiect excepţional”. Aseară, la 19.30, ora României, specialiştii NASA au explicat că a fost descoperită cea mai tânără gaură neagră, cu o vârstă de 30 de ani, aflată la 50 de milioane de ani lumină de Terra. Cum găurile negre nu au un renume tocmai prietenos, automat se naşte întrebarea: „Ne va înghiţi sau nu?”
Gaura neagră a fost formată din supernova SN1979 şi are aproximativ 30 de ani.
E posibil, de asemena, să fie vorba despre un magnetar (stea foarte densă, aparută în urma fenomenului de supernovă), deoarece emite raze X mult mai puternice decât în mod normal.
Mai există posibilitatea ca aceasta să fie prima dată când o gaură neagră s-a format dintr-o supernovă altfel decât se ştia până acum. Cu această ocazie, oamenii de ştiinţă pot să urmărească evoluţia unei găuri negre şi vor putea să afle exact ce se întâmplă cu o supernovă care explodează şi ce bucăţi din ea devin găuri negre, prin implozie, şi altele care devin neutroni.
"Probabil sunt milioane de găuri negre, dar nu le ştim vârstele. Altele au vârste de milioane de ani, dar acum ştim vârsta acesteia şi o vom putea analiza să vedem cum se dezvoltă. Nu avem nici o dovadă cum se produc exact găurile negre prin colapsul a două supernove sau dintr-una singură care se roteşte foarte repede. În plus, nu s-a mai întâmplat să avem una atât de aproape. SN1979 era o supernovă ciudată, numai câteva bucăţele din ea poate produce găuri negre, restul de bucăţi transformându-se în neutroni. Acum vom putea înţelege cum se pot produce găurile negre şi cum este divizată materia în găuri negre şi neutroni, care explozii duce la crearea unora şi care a celorlalte. Acum putem afla toate acestea pentru că avem o gaură neagră "în grădina noastră", a declarat pentru NASA astronomul Alex Fillipenko.
"Fie că e o nebuloasă, gaură neagră sau alt corp ceresc ne va ajuta să înţelegem mai bine ce se întâmplă în Spaţiu", a adăugat cercetătorul.
Nimic nu scapă dintr-o gaură neagră
Gaura neagră este un obiect astronomic recunoscut pentru potenţialul său distructiv. Aceasta e caracterizată printr-o atracţie gravitaţională atât de puternică, încât nici lumina nu poate scăpa din interiorul uneia. Găurile negre se formează atunci când stelele de mari dimensiuni îşi epuizează resursa energetică şi intră în colaps. Totul rezultă într-o explozie numită "supernovă”. Totuşi, miezul stelei rămâne compact, particulele din acea zonă zdrobindu-se una de cealaltă din cauza propriei gravitaţii, acest fenomen ducând în final la apariţia unei găuri negre, cel mai temut şi enigmatic fenomen din Univers.
”Este foarte departe de Terra”
Adrian Sonka”O asemenea gaură neagră, la o distanţă de 50 de milione de ani lumină, este absolut inofensivă pentru Terra. Pentru a ne putea da seama ce însemană aceasta, trebuie să spunem că o rază de lumină străbate distanţa dintre Soare şi Pământ, adică 149.600.000 de kilometri, în 8 secunde. Închipuiţi-vă ce distanţe străbate o rază de lumină timp de un an, apoi să încercăm să gândim ce distanţe lasă în urmă o rază într-o călătorie de 50 de milioane de ani. Este foarte, foarte departe”, ne-a spus astronomul Adrian Şonca, coordonatorul Observatorului astronomic ”Vasile Urseanu” din Bucureşti.
Emil Strainu ”Problema reală este acum Soarele”
”Aceasta nu este o descoperire recentă şi se ştie de multă vreme de ea. Mă mir că se face atâta zgomot în jurul ei. Problema reală este acum Soarele şi exploziile sale care sunt din ce în ce mai violente”, ne-a spus generalul Emil Străinu.
Explozii solare care pot afecta Pământul

NASA a mai anunţat zilele acestea şi o serie de explozii solare care ar putea afecta, inclusiv astăzi, Pământul.
Explozie solara - imagine ShutterstockAceste sunt în plină desfăşurare şi ar putea afecta câmpul magnetic al Terrei, după cum avertizează NASA, sateliţii fiind printre cei mai afectaţi. De suferit pot avea însă şi sistemele electronice, de navigaţie şi chiar şi oamenii, aceştia putând avea dureri de cap sau stări de indispoziţie din cauza exploziilor solare. Specialiştii NASA au ţinut însă să precizeze că nu este un fenomen de proporţii, ci doar o activitate normală a Soarelui, un preambul la exploziile solare de mari proporţii care sunt aşteptate în 2013.
...................................................................................................................................................................

http://www.libertatea.ro/stire/nasa-a-descoperit-o-forma-de-viata-noua-care-se-dezvolta-in-mediu-ostil-313320.html
NASA a descoperit o bacterie de pe Terra care poate trăi în mediu extraterestru ostilReprezentanţii NASA au dezvăluit joi seara informaţii noi referitoare la posibilitatea vieţii extraterestre în Spaţiu, dar şi pe Pământ, printre noi, după ce în urmă cu trei săptămâni s-a vorbit despre prezenţa unei găuri negre tinere, de 30 de ani, situată la 50 de milioane de ani lumină de Pământ. 
Cercetătorii au descoperit o bacterie, într-un lac din California, o bacterie care trăieşte în arsen, astfel încât există şanse mari ca şi în Spaţiu să existe tot felul de forme de viaţă care să nu aibă nevoie de mediile pe care le credeau până acum necesare creşterii şi dezvoltării vieţii.
În cadrul conferinţei transmie de NASA TV, s-a vorbit despre faptul că noua bacterie poate înlocui arsenul cu fosforul şi îşi poate forma ADN-ul în prezenţa arsenului, informaţie nouă pentru oamenii de ştiinţă. Odată cu această descoperire, cercetătorii pot să privească altfel formarea vieţii şi vor extinde pe planuri noi, căutarea de organisme vii în Spaţiu.
Este interesant faptul că o moleculă poate să transforme diverse substanţe pentru a-şi forma ADN-ul aşa cum nu se credea posibil. Este evident acum că trebuie să ne lărgim orizonturile în ceea ce priveşte definiţia vieţii.
Cercetătorii au spus că nu este vorba despre arsen ci faptul că astfel ni s-au deschis ochii şi ni s-a demonstrat că sunt încă multe lucruri pe care nu le ştim. A înţelege viaţa pe Pământ e un pas important către înţelegerea vieţii pe alte planete.
La conferinţă au participat cinci cercetători:  Mary Voytek, Felisa Wolfe-Simon, Pamela Conrad, Steven Benner şi James Elser.
....................................................................................................................................................................
http://www.libertatea.ro/stire/trei-ozn-uri-uriase-ar-putea-ateriza-pe-pamant-in-decembrie-2012-313342.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss
NASA acunde informaţia

Anunţul privind apropierea OZN-urilor de Terra a fost făcut de câţiva oameni de ştiinţă din cadrul organizaţiei SETI - un proiect destinat căutării inteligenţei extraterestre. Aceştia susţin că invazia extratereştrilor este absolut reală, iar agenţia spaţială americană NASA ar încerca să ascundă de populaţie această informaţie importantă.

Potrivit astrofizicianului Craig Kasnov, o serie de obiecte foarte mari se apropie de Pământ, dintre care unul are forma cilindrică, iar un altul, sferică. Pentru o confirmare a spuselor sale, savantul le recomandă scepticilor să caute pe Internet hărţile online spaţiale interactive şi să introducă coordonatele OZN-urilor gigantice. Primul mare obiect poate fi descoperit la coordonatele 19 25 12 - 89 46 03, cel de-al doilea, de formă cilindrică - la 16 19 35 - 88 43 10 şi al treilea de formă sferică - la 02 26 39 - 89 43 13.

Anunţul a suscitat reacţii diferite: unii consideră că extratereştrii vin să salveze pământenii de vreo nenorocire teribilă care ar putea apărea în cazul în care predicţia Maya despre sfârşitul lumii în 2012 se va adeveri; alţii îi suspectează pe călătorii din spaţiu de intenţii agresive. "Vom trăi şi vom vedea", rezumă Craig Kasnov, adăugând că toate cele trei OZN-uri vor putea fi văzute în curând cu telescopul.

No comments: