Friday, February 4, 2011

Glanda pineala



luptatorulpasnic (1 week ago)
In toti anii mei de acoala asta am invatat, nimic mai mult. Invatatorul-profesorul nu a intrat niciodata in clasa sa ne invete sau sa exprime afectiune, compasiune sau iubire neconditionata. Societatea noastra este plina de astfel de oameni cu o gandire rigida-mecanicista-robotica, niste zombi pusi pe picioare fara inima. Uita-te la protestele ce au loc in lume, oamenii se manifesta ca niste animale salbatice. Nu vom putea castiga niciodata impotriva sistemului corupt, deoarece noi sustinem sistemul corupt prin felul nostru de a fi. Nu trebuie sa schimbam politicienii sau guvernul, ci pe noi insine. Schimbarea vine din interior, abia apoi in exterior. Avem exemplul revolutiei din "89. Nu am schimbat absolut nimic. Avem de a face cu aceiasi Marie, dar cu o alta palarie.
luptatorulpasnic (1 week ago)
DurduSM

Sistemul educational ne ajuta sa ne dezvoltam doar inteligenta mentala- rationala - emisfera cerebrala stanga:gandirea logica, rationala- liniara-secventiala, care vede lucrurile in parti,,analitica, gandire bazata pe cele 5 simturi- lumea fizicai-Obiectiva (calcule ,figuri, fapte, numere ) Iar inteligenta emotionala-emisfera cerebrala dreapta bazata pe inuitie, creativitate, arta,imaginatie, , empatie,unitate-gandirea holistica, subconstientul, spiritualitate este data la o parte, suprimata..

Sistemul educational actual transforma fiinta umana in robot. La scoala invatam sa citim, sa scriem si sa memoram, exact de ceea ce este capabil sa faca si un robot. Partea afectiva este data la o parte. Inteligenta mentala fara cea emotionala, este un sterila.




No comments: