Monday, May 4, 2009

EFT - Emotional Freedom Techniques

aveti pe link catre YouTube 14 filmuletze facute de un baiat pe care il intereseaza carcasa ce'l ajuta sa se deplaseze in lume; nu faceti mishto de astfel de cai: medicina zisa moderna va baga produse mendeleev'iste in proportii neadecvate corpului uman, il trateaza ca pe o masina, ori nu e masina. Orice produs farmaceutic solicita prin ingerare o alta solutie ce trebuie gasita pentru a fi ingerata, care....samd :)) daca va place expresia, ...problemele de natura fizica apar prima data la nivelul corpului energetic, si odata tratate si intelese la acest nivel subtil, boala se opreste, si starea de sanatate se instaureaza din nou. Nu mai intrati in farmacii ca si fanaticii, cautand solutii rapide, dati banii si va plangeti ca "bani multi la sanatate, si astia nu dau decat o aspirina, o ciorba, si'un pat". De cele mai multe ori boala chiar daca "trece" cu medicamente de farmacie, se va instaura in alt organ; perceptia gresit instituita despre o anumita actiune sau atitudine, se va "lasa" cu intamplare urata catre voi, de natura fizica. Nu aveti ce cauta acolo - in spitale!! Tot timpul calea cea buna e cea simpla: tu esti calea simpla, si sistemul medical unde'ti vei tarai papucii pe holuri interminabile, in acea atmosfera de macelarie - e cea complicata...alege'o pe cea care ti se pare mai aproape!! Cunosc cateva multimi de pamanteni, care dupa ce se mai si indoapa - termenul de a manca la ei e perimat - cu produse care mai degraba se apropie de familia maselor plastice, fac nanitza cateva ore. Cand se trezesc: "aoleu ce durere aici, si ce junghi colo...." cum sa'i spui frate sa se miste la 1 quintal si ceva...? si sa piarda timp din somnel? hai ca te intreci cu gluma.
Te trezesti ferm - fara miorlaituri, spalat, rugaciune, munca, vii acasa, muncesti ceva, mananci la 18.00, o miscare pana la 20.00 de orice natura, dush, pana la somnel ceva info daca sistemul de evolutie o cere...ar trebui s'o ceara :)), ceva benefic trimiti catre persoane dragi, sau altora care au nevoie...cam asta e program dpdv al meu.

Cautati explicatii la :"cauze subtile ale bolilor"

EFT - este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si de sanatate:

-panica / anxietate -frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc) -depresie -furie -dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc) ADHD -traume, abuzuri (fizice sau emotionale) -sindrom de oboseala cronica, stres, insomnie -probleme de vedere -slabire -dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc) -alergii, lupus, psoriazis -tensiune, diabet, astmă -disfunctii sexuale, probleme urinare etc.
Avantajele EFT:
Nu include retrairea dureroasa a unor traume
Fara medicamente
Timp scurt de interventie
Eliberarea de bagajul emotional nedorit, continuarea mai eficienta a vietii

Aceasta metoda isi are originea in eforturile psihologului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT - Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT - Emotional Freedom Techniques.

Metoda a fost creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice - reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore. Atunci cand a fost aplicata s-a observat ca are ca efect si imbunatatirea starii fizice.
Ca tehnica de realizare, consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.
Medicina estica a descoperit inca de acum 5000 de ani ca energia circula in corp de-a lungul unor circuite pe care le-a numit meridiane. De-a lungul acestor meridiane exista puncte in care rezistenta electrica a pielii este de mult mai mica decat e pe restul suprafeteti corpului. Asta inseamna ca orice semnal din aceste puncte ajunge mult mai repede la creier.
Aceasta metoda prin care sunt deblocate meridianele energetice pentru ca energia sa curga prin ele in mod firesc se poate invata si aplica intr-un timp foarte scurt. EFT indeparteaza inversarea psihologica si stimuleaza capetele meridianelor energetice in timp ce se rosteste o fraza de rememorare a problemei asupra careia se lucreaza.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si deoarece durerile fizice si bolile sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”
In cazul specialistilor, rata de succes este de aproximativ 90-95%. Insa ceea ce face metoda foarte valoroasa este faptul ca imbunatatiri semnificative ale problemelor emotionale, durerilor si bolilor fizice au fost observate in proportie de aproximativ 50% si in cazul nespecialistilor.
Desi in cazurile grave se recomanda interventia unui specilist, oricine poate incerca fara nici un risc aceasta metoda. Este nevoie de dorinta de a invata, putina atentie si un oarecare timp pentru a o aplica… insa rezultatele pot fi spectaculoase. Amanunte despre programul workshopurilor in care se poate invata aceasta metoda, sustinute in Bucuresti si in tara: http://www.webcor.ro

Corina Marin,

Trainer Webcor

No comments: