Monday, May 18, 2009

"NIMENI NU POATE STI...pana afla, cerceteaza, aplica..."

"NIMENI NU POATE STI, FARA AJUTORUL CELUI CARE STIE IAR CELUI CARE STIE, NU-I SERVESTE LA NIMIC CUNOASTEREA DACA N-O TRANSMITE CELUI CARE DORESTE SA STIE.""

Mario Michelangelo Stromillo

Despre Fundatia Medicala Romana
R.M.F. Ateneu de Stiinte Medicale, Farmacologice si Stomatologice

Membru permanent al Federatiei Internationale a Institutelor de Cercetare, sub legea Statului Washington DC, SUA din data de 21 Mai 2007, in calitate de Universitate de Cercetare a Stiintelor

Membru Consultant al Academiei Mondiale de Stiinte Mentale

Institut Clinic pentru Dezvoltare

In context European

Fundatia Medicala Romana, Ateneu de Stiinte Medicale, Farmacologice si Stomatologice este persoana juridica a Statului Roman, constituita legal cu sentinta Curtii Arad - Romania.

Ateneul este recunoscut de catre Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul Justitiei ca si o Organizatie de Cultura si Universitate de studii preuniversitare, universiatre,si postuniversitare, cu extindere internationala integrala.

Activitatea Ateneului de Studii adera la principiile Magna Carta a Universitatii Europene, si a membrilor permanenti a Federatiei Internationale a Institutelor de cercetare, Washington DC, SUA, in calitate de Universitate de Cercetare a Stiintelor si membru Consultant a Academiei Internationale a Stiintelor Mentale - SUA.

Ce este interesant in aceasta postare; jumatate din populatia planetei este interesata de subiect. Invariabil, intrebarea, de ce numai jumatate? Beneficiarele directe ale acestei analize sunt femeile. Descarcati fisierul "Menstruatie" din aceasta pagina, faceti lectura, si hotarati daca merita a schimba alimentatia pentru a evita in viitor o hemoragie atipica conceptiei divine, in urma careia corpul uman are pierderi importante de fluid vital.

Femeile o numesc „blestemul”, cu infiorare si pe buna dreptate - sangerarea lunara a menstruatiei, cu zilele sale de neplacere, disconfort si durere, este napasta existentei femeii, de la pubertate la menopauza. Aceasta experienta mizerabila este atat de universala in cultura noastra moderna, incat se presupune ca este inevitabila. Medicii si mass-media care vizeaza femeia incearca sa o puna intr-o lumina favorabila, prin comentarii rasuflate despre „intampinarea” sa ca semn de sacrificiu pe care o fata il face „ca sa devina femeie”. Totusi, probabil nicaieri nu exista o femeie care nu s-ar descotorosi bucuroasa de asta, daca ar fi putea fara riscuri!De fapt, menstruatia, in cea mai mare parte a experientei noastre, nu este nici naturala si nici sanatoasa. Ovulatia nu depinde de ea. Iar aceasta poate fi schimbata in bine foarte mult - chiar pana-ntr-acolo incat a nu o avea deloc si, in acelasi timp, a ramane sanatoasa si fertila. Despre cum se poate face acest lucru s-a stiut si s-a scris de catre specialistii in probleme sanatate de secole intregi, si a fost practicat tot atat de indelung de femei care au fost dispuse sa faca schimbarile implicate - simple, dar semnificative - de mod de viata."Datorita schimbarilor de stil de viata implicate, care, desi simple, reprezinta o schimbare destul de radicala fata de majoritatea obiceiurilor de a trai si a manca ale femeii moderne. Nu e nevoie nici de medicamente, nici chiar de suplimente alimentare, dar ceea ce este esential este adoptarea a ceea ce scriitoarea pe teme de sanatate Leslie Kenton numeste „modul de alimentatie dominant natural”*1*.In practica, asta inseamna ca fiecare masa sa contina mai multe alimente proaspete, vii*2*, decat alimente gatite sau preparate chimic/termic*3*; ca produsele animale sa fie eliminate laolalta, impreuna cu sarea, zaharul, alcoolul, grasimile si uleiurile rafinate, cu majoritatea condimentelor, a aditivilor artificiali si a bauturilor excitante. Multi oameni spun ca „mai curand ar muri decat sa renunte la toate acele mancaruri gustoase!” Si intr-adevar, asta si fac - dupa ce traiesc ani de zile cu o sanatate din ce in ce mai firava, trecand prin menstruatie si „simptome” ale menopauzei, si adesea sfarsind cu atac de cord si cancer.
Iubire si Lumina

No comments: